Underholdende og spændende familiejulekalender. 24 afsnit tæller ned til juleaften med en historie om to børns møde med den nordiske mytologi.

AFSNIT 1
Storbypigen Sofie flytter ud til sin mormors gamle skovløberhus for at tilbringe en sidste jul i Danmark, inden hun skal rejse med sin mor om på den anden side af jorden. Sofie er ked af at miste sine venner, og ville ønske hun ikke skulle rejse. I mormors hus møder hun drengen Jonas, der bor på førstesalen sammen med sin far og sin lillesøster. Men Sofie bliver først glad, da mormor afslører, at skoven omkring huset engang var hjemsøgt af gamle nordiske guder. Og rygterne siger, at stendyssen på højen kan opfylde ønsker...

AFSNIT 2
Sofie er flyttet ud på landet til sin mormor, der fortæller, at skoven er hjemsøgt af gamle nordiske Guder. Sofie går på opdagelse ud til stendyssen Lokes Høj, hvor hun har set et magisk lys. Og da hun træder indenfor, møder hun en mystisk skikkelse, der sidder lænket derinde. Sofie står ansigt til ansigt med ingen ringere end den gamle nordiske gud - Loke.

AFSNIT 3
Sofie går tilbage ud til Loke i stendyssen. Loke afslører, at han kan opfylde et ønske, hvis Sofie til gengæld vil løsne én af hans tre magiske lænker. Asbjørn har taget en syg hare med hjem fra skoven, og Emma ønsker sig inderligt, at den skal blive rask igen. Men haren er så afkræftet, at kun et mirakel vil kunne redde den...

AFSNIT 4
Sofie tager Jonas med ud til Loke, der kurerede Emmas syge hare med sin runemagi. Jonas har et stort ønske, som han håber Loke vil hjælpe ham med. Det vil Loke godt - hvis Jonas til gengæld løsner den anden af hans tre magiske lænker. Hjemme får Tove et sprogkursus med posten, så Sofie kan lære kinesisk inden de skal rejse til Singapore. Sofie bliver ked af det, og ville ønske, hun ikke skulle af sted...

AFSNIT 5
Sofie er ked af, at hun skal rejse bort efter jul, og ville ønske hun ikke skulle af sted. Jonas synes hun skal bede Loke om hjælp, men Sofie ved ikke om hun tør. Loke har kun én af de magiske lænker tilbage, og hvad sker der, hvis de slipper ham helt fri? Hjemme i skovløberhuset har Tove rigtig travlt, og Asbjørn synes hun skulle prøve at holde fri for en gangs skyld. Men kan Tove overhovedet finde ud andet end at arbejde og rejse? Og kan Sofie og Jonas mon standse hende med Lokes hjælp?

AFSNIT 6
Sofie og Loke er kommet til at sætte Loke fri, og nu er Loke forsvundet fra sin hule. Udenfor er det begyndt at sne, skolen lukker på grund af frost, og Toves internet forsvinder. Er det første tegn på den frygtelige Fimbulvinter? Har Sofie og Jonas virkelig igangsat Ragnarok? Verdens ende? Der er kun én ting at gøre: Sofie og Jonas må finde Loke igen, og få ham tilbage til hulen, før det er for sent.

AFSNIT 7
Sofie og Jonas følger efter Loke gennem den hemmelige tunnel. Og ender i en anden verden: Asgård - hjemsted for de gamle nordiske guder. Her finder Sofie og Jonas gudernes sagnomspundne borg: Valhal. Men har Loke gemt sig her? Og hvilke eventyr venter der dem bag Valhals porte?

AFSNIT 8
Sofie og Jonas tager tilbage til Valhal for at bede Thor om hjælp med at fange Loke. Men Thor bliver rasende ved nyheden om, at Loke er flygtet, og fortæller den sande historie om, hvorfor Loke sad lænket i Midgård. Hjemme i skovløberhuset, prøver Tove at reparere det bord, som Emma smadrede med Thors hammer. Men også hun får brug for hjælp fra uventet hånd...

AFSNIT 9
Sofie og Jonas tager tilbage til Valhal for at finde ud af, om Loke har en ven. Én der skjuler ham, mens Loke planlægger Ragnarok. Ingen kan hjælpe Sofie og Jonas, før de møder kærlighedsgudinden Freja og hendes far Njord. Han skylder nemlig Loke en meget stor tjeneste. Hjemme skriver Tove og Asbjørn julekort, da de pludselig får besøg af en meget mærkelig tv-reparatør...

AFSNIT 10
For at genvinde sine kræfter inden Ragnarok, har Loke brug for Yduns magiske styrkeæbler. Så Sofie og Jonas tager til Valhal for at få fat i æblerne før ham. Men porten til Valhal er lukket, og Loke har lagt en snedig plan. Sofie og Jonas må være endnu smartere, hvis de skal overliste Loke.

AFSNIT 11
Loke har tabt en nøgle med hemmelig runeskrift, men Sofie og Jonas kan ikke læse runer. Ragnhild fortæller at runernes hemmelighed bevogtes af Odin - Gudernes konge. Men Odins hjælp er ikke gratis. Hvad skal Sofie og Jonas ofre for at få hjælp til runerne? Hvad skal Asbjørn ofre for at få Toves opmærksomhed? Og er Tove virkelig forelsket i Mr. Tong fra Singapore?

AFSNIT 12
Jagten på Loke bringer Sofie og Jonas til dødsriget Hel. Her møder de Balder, lysets gud. Han er død på grund af Loke, og skal sidde fanget her indtil Ragnarok. Sofie og Jonas vil hjælpe ham, men dødsrigets dronning vil ikke slippe Balder fri. Og pludselig ser det sort ud for Sofie og Jonas. For alle kan komme ind i Hel. Men ingen slipper ud igen...

AFSNIT 13
Lucia er lysenes fest, men i skovløberhuset er der strømafbrydelse, så alt er mørkt. Sofie og Jonas har fået en hemmelig besked fra Balder, men Emma har spist halvdelen af den. Så nu må de tilbage til dødsriget, hvor Balder fortæller dem vigtigt nyt om Loke. Han giver dem også en ganske særlig gave med hjem til Lucia...

AFSNIT 14
Loke er flygtet til Udgård: de onde jætters land. Her vil han samle den store jættehær til Ragnarok. Hvis Sofie og Jonas vil standse ham, bliver de nødt til at følge efter. Problemet er bare, at de ikke ved, hvor Udgård ligger. Kun guderne i Valhal kan hjælpe dem. Men hvordan skal de overtale Thor og de andre, til at sende to menneskebørn alene af sted til det farligste sted i Gudernes verden?

AFSNIT 15
Sofie og Jonas har nu et kort over vejen til Udgård. De gør klar til at rejse, og fortæller deres forældre, at de skal en tur til København. Men så let går det ikke: Asbjørn vil ikke have, at Jonas rejser, så Sofie må tage af sted alene. Mens Jonas sidder tilbage i Midgård, rider Sofie alene af sted mod jætternes land. Forude venter Loke, jættehæren og det farligste sted i Gudernes verden.

AFSNIT 16
Sofie og Jonas kommer til jætternes borg. Her regerer overjætten Thrym, der planlægger en stor fest for sin æresgæst. Sofie og Jonas prøver at komme ubemærket ind, men det er ikke let for to menneskebørn. Og snart går det op for dem, at Thryms æresgæst er Loke. Men hvorfor er Loke kommet? Hvad er hans plan? Og kan Sofie og Jonas nå at stoppe ham, før det er for sent?

AFSNIT 17
Sofie og Jonas vil fange Loke med de magiske lænker, før han starter Ragnarok. Sofie forklæder sig som jætte, men Loke er ikke så nem at narre. Mens Jonas er fanget i jættekøkkenet, bliver Sofie fanget af Loke. Hjemme hjælper Tove Asbjørn med at finde en ny tangopartner, og ingen af dem ved, at Sofie og Jonas pludselig er meget langt hjemmefra...

AFSNIT 18
Sofie og Jonas er tilbage i sikkerhed. Men de fik ikke fanget Loke, og nu er der kun en uge til Ragnarok. Kun én ting står imellem Loke og sejren. Et hemmeligt våben, der vil gøre ham uovervindelig. Sofie og Jonas går til guderne, der afslører, at det, Loke mangler, ikke er en ting men et dyr. Det største og stærkeste dyr i alle verdener...

AFSNIT 19
Fenrisulven er gemt et sted i menneskenes verden. Men ingen af Guderne kan huske hvor. Mens Sofie og Jonas går på opdagelse i gamle familiebilleder, får Tove besøg af et meget mærkeligt postbud %u2013 Loke i forklædning. Hvad laver Loke i skovløberhuset? Hvad er det for en hemmelighed, familiebillederne gemmer? Og er Fenrisulven måske nærmere end Sofie og Jonas tror?

AFSNIT 20
Loke har taget Snifer, der i virkeligheden var Fenrisulven. Loke har nu alt, hvad han skal bruge til Ragnarok. Sofie og Jonas tager til Valhal for at fortælle guderne sandheden. At de har sluppet Loke løs, og igangsat Ragnarok. Hvad sker der, når Guderne får sandheden at vide? Hvor langt vil Asbjørn gå for at forhindre Tove i at rejse? Og kommer Snifer nogensinde tilbage til Emma?

AFSNIT 21
Loke har fortrudt, og vil nu hjælpe Sofie og Jonas med at standse Ragnarok. Men Thrym har Fenrisulven, så måske er det hele for sent? Sofie og Jonas tager til Valhal for at afprøve en sidste, desperat idé: Kan de bryde spådommen om Ragnarok? Kan to menneskebørn ændre en guddommelig plan for alle verdeners ende?

AFSNIT 22
Guderne skal tilgive Loke. Det vil bryde spådommen og standse Ragnarok. Nu skal Sofie og Jonas bare finde én, der vil tilgive Loke for det, han har gjort mod Balder. Forklædt som Ragnhild tager Loke med tilbage til sin gamle familie. Mon Loke stadig har en ven iblandt dem? Eller er de stadig sure på ham? Og hvor længe mon Lokes forklædning kan klare Gudernes skarpe blikke?

AFSNIT 23
Thryms jættehær står ved Valhals porte. Gudernes skæbne ligger nu i hænderne på tre menneskebørn fra Midgård. Sofie, Jonas og Emma tager til dødsriget for at hente den sidste, der stadig kan nå at standse Ragnarok: Balder. Men lysets gud er et spinkelt håb i mørket. For Balder er fanget i Hel, og det endelige slag er kommet.

AFSNIT 24
Sofie og Tove skal stadig rejse bort på selveste juleaften, og det kan selv ikke de største nordiske guder lave om på. Eller kan de? Hvad har Loke i ærmet til jul? Hvad er Asbjørns julegave til Tove? Og skal Sofie og Jonas nogensinde se hinanden igen?