Sæt sejl og slut dig til de koloniale magter i Spanien, England, Frankrig og Holland i deres kamp for Caribiens herredømme i det 17. århundrede. I 'Port Royale 4' vil du tage kontrol over en koloni, som en ung og ambitiøs guvernør, ivrig efter at lære, hvad der kræves for at styre og udvide deres lille bosættelse til en travl handelsby.


Udvikl produktionskæder, som forbinder flere øer, og opret handelsruter over Caribien, som hjælper med at dække overfor det behov i de respektive byer. Gør brug af det detaljeret søkort for at undgå stormvejrsområder, klipper og lavt vand. Fuldfør opgaver for din nations vicekonge og tjen mere berømmelse for at læse op for nye bygninger, skibe og mere meget. Erobrer byerne i rivaliserende områder og jagt deres flåder ,mens du også holder øje med pirater og andre farer.


For første gang i serien vil flådekampe kunne spilles, med op til 8 skibe, som kæmper ad gangen og geniale taktiske kaptajn-manøvre, som kan vende selv tidevandet i de mest håbløse situationer til en sejr.