Tootuff er tilbage med mere end 40 udfordringer, der alle er mere skøre end nogensinde før!

Dagen før skolestart hørte Tootuff, at det var muligt at klone får ved at vælge de bedste. Skræmt over idéen at være uendeligt duplikeret deler Tootuff sine bekymringer med hans venner. Heldigvis har Hugo altid en løsning! Hvis kun de bedste skal klones, må du bare være så slem som mulig for at undgå at blive valgt!

Tootuff og hans venner starter et ræs, der gælder om at skabe så meget ballade som muligt, for at undgå at blive klonet!

5 spiltilstande
Skoleår: Alene eller med en ven kan du vælge en spilbar karakter, der skal lave så meget ballade som muligt. Når alle udfordringer i episoden er løst og din Mega Cool bjælke er fyldt, får du adgang til næste episode.

Dueller
Du har ikke tid, men du vil bare have det sjovt? Start en duel med en anden spiller og vælg blandt de 42 minispil for at se, hvem der er værst! I skoleår får du mulighed for at låse op for forskellige minispil. Dueller er for 2 spillere.

Mega Dueller
Ikke så hurtigt! For at få adgang til Mega Dueller må du starte med at overleve skoleåret. Så vælger du, det antal udfordringer du vil have. Den, der vinder flest, får adgang til Mega Dueller! Mega Dueller er for op til 4 spillere,

Dødsdueller
Dødsdueller kan kun opnås af de bedste. Du må færdiggøre spillet med en bestemt procent for at låse op for dem. Du står over for adskillige modstandere i hver spiludfordring (præsenteret tilfældigt) for at gribe de mest mulige sejre. Dødsdueller-tilstand er for op til 4 spillere.