Det er med balladen 'To Die For', at Sam Smith officielt åbner dørene til en ny æra, der vil føre sangeren til udgivelsen af ​​hans tredje album, der skulle have været tilgængeligt for alle fra 1. maj 2020. Grundet omstændighederne har sangeren dog valgt at skubbe udgivelsen af det længe ventede album, med nyheden om at den planlagte udgivele, der havde titlen "To Die For", vil undergå nogle ændringer inden den kommer på hylderne, hvoriblandt titlen også bliver ændret.

Sam Smith er en britisk soul singer med en blød stemme, der blev kendt for tekster der undergravede forestillingerne om romantisk kærlighed der definerede populær soulmusik.

Sam, der i 2019 beroligede ventetiden med at offentliggøre to singler med enorm succes, havde allerede antydet, at den vej, der var taget, ville have repræsenteret et rent snit sammenlignet med tidligere værker.


Albummet henter faktisk sit navn fra den samme nye single. 'Denne sang kommer fra den del der er dybere end mig. Jeg skrev det med Jimmy Napes og Stargate i Los Angeles i en tid, hvor mit hjerte blev knust, og jeg prøvede at genopdage mig selv.

I et interview med Zach Sang i oktober 2019 bekræftede Smith, at deres tredje album ville blive udgivet i 2020, og sagde, at det vil indeholde "færre ballader og flere pop-numre" end deres tidligere album, som de kaldte en "akustisk, soulful version af popmusik ". 

Så det kan virkelig være en ny begyndelse for Sam, vel indviet af en rørende sang, der taler til folks hjerter. Til støtte for udgivelsen af ​​singlen findes der også en pop-up-butik, der blev åbnet for to dage siden i 'Soho' (London), der perfekt repræsenterer denne 'nye' verden af ​​kunstneren, metaforisk og beyond.