Sæt dig og se et "teaterstykke" med datidens mest funklende danske skuespillere i funklende præstationer. Det er, hvad denne film er. Den har aldrig været teaterstykke, idet den er en dansk udgave af Hasse Ekmans svenske film - men den er rendyrket teater.

Scenen er en ejendom på Østerbro i København. Og begivenhederne foregår fra kl. 22:00, hvor en forrygende Johannes Meyer, som portner, låser ejendommens port til gaden til kl. 7 næste morgen, hvor han åbner den igen.

Ejendommen bebos af mennesker med en skæbne, der hver især kunne drejes en film over, men her væves de sammen og op imod hinanden, i et tempo og med en indsigt, så man frydes. Det er nok tempoet, dét at man ikke sidder og keder sig, der fik pressen ud i et lille akademisk fnys.

Men publikum elsker, når de ikke skal sidde og kede sig. Så de myldrede i biffen - i to og en halv måned - alene i premierebiografen SAGA - i 1948. Står nogen film i den Danske Guldalderfilm som fællesnævner på en enestående oplevelse af skuespilkunst i fyrrene, er det denne film.