Den internationalt kendte danske singer-songwriter Agnes Obel har efter 3 platin- og guldalbummer samt lang tid i kreativ isolation fra omverdenen annonceret udgivelsen af sit fjerde album 'Myopia' som udkom d. 21. februar 2020. 

Agnes Obel, der er kendt for sine bløde toner og stemningsfulde lydunivers, arbejder på sine albummer som et 'one-woman-project', hvor hun spiller, skriver og producerer alting selv i sit hjemmestudie i Berlin. 

Myopia, som også er et andet ord for nærsynethed, er netop sådan hun beskriver sin sangskrivningsproces. "Paradoksalt nok, for mig er jeg nødt til at skabe min egen myopia for at lave musik" udtaler Agnes Obel selv. Dette album bliver beskrevet som hendes mest personlige udspil hidtil. 

Albummet Myopia inviterer på en musikalsk og visuel rejse dannet fra hendes eksperimenterende tilgang til at skabe musik. Obel har arbejdet med at pitche og vride tonerne fra klaver, cello, vokaler, strygere og luthersk klaver, for at skabe sig et hjem i den unikke lyd hun sammensmelter af de forskellige elementer. 

Myopias mystiske lyd kommer omkring emner såsom tillid og tvivl, og de mange spørgsmål der følger med. ”For mig er Myopia et album om tillid og tvivl. Kan du stole på dig selv eller ej? Kan du stole på din egen dømmekraft? Kan du stole på, at du vil gøre det rigtige? Kan du stole på dine instinkter, og hvad du føler? Eller er dine følelser helt skæve?” lyder det fra Agnes Obel i hendes egen beskrivelse af albummet. 

Trackliste: 

01: Camera's Rolling
02: Broken Sleep
03: Island Of Doom
04: Roscian
05: Myopia
06: Drosera
07: Can not Be
08: Parliament of Owls
09: Promise Keeper
10: Will not You Call Me