Første sæson (2014): 

1995. En død pige bliver fundet på en mark i Louisiana. De to efterforskere 'Marty' Hart (Woody Harrelson) og 'Rust' Cohle (Matthew McConaughey) får til opgave at efterforske sagen, og det går hurtigt op for dem, at der er tale om et rituelt mord. 

2012. Marty og Rust bliver hver især kaldt ind til interviews hos to politifolk, der efterforsker et nutidigt mord. De bliver bedt om at fortælle om deres efterforskning fra dengang i 1995, fordi der muligvis er en forbindelse mellem en aktuelle sag og den gamle sag. Problemet? I 1995 fangede de to politifolk morderen og lukkede sagen. Eller gjorde de nu også det? 

Anden sæson (2015): 

Den meget roste første sæson af True Detective er nu blot et fjernt minde. Sæson 2 starter på en frisk: Ny historie, ny lokation, nye karakterer og nye instruktører bag kameaet.
Vi er er rykket til vestkysten, hvor vi møder en trio af meget forskellige politifolk. Den afdankede Detektiv Ray Velcoro (Colin Farrell), der er i lommen på den lokale gangster Frank Semyon (Vince Vaughn), den ambitiøse Detektiv Ani Bezzerides (Rachel McAdams), og den almindelige betjent Paul Woodrugh (Taylor Kitsch). Disse tre politifolk støder sammen da en mand bliver fundet død på en bænk en sen aften.


Tredje sæson (2019): 

Kriminalassistent Wayne Hays (Mahershala Ali) har trukket sig tilbage, men 35 år efter at han og makkeren Roland West (Stephen Dorff) efterforskede en mord- og kidnapnings sag i en lille by i Arkansas, genoplever han situationer fra sagen, som han stadig ikke kan ryste af sig. Serien udspiller sig i tre tidsperioder - 1980, 1990 og 2015. Nic Pizzolatto, der også skrev de to første sæsoner af True Detective har skabt denne 3. serie.