I Fade to Silence tager spilleren rollen som Ash, der er en utrolig talentfuld men plaget leder. I denne rolle skal du udforske et post apokalyptisk og frossent landskab, hvor du i dette skal se, om du kan anskaffe dig de vitale ressourcer til at overleve. Med meget få ressourcer og et behov for at opgradere dit udstyr, bliver du nødt til at forme ekspeditioner, der er beregnet til at anskaffe dig flere genstande.

I din søgen efter vitale overlevelsesmaterialer, skal spillere finde rundt i et stort landskab, hvor der er risiko for at man kommer ansigt til ansigt med mareridtsmonstre. Monstrene er dog ikke den største fare, den største fare er de tilfældige snestorme, som ofte bringer døden med sig.

Arbejd sammen
For at overleve og klare mange forskellige udfordringer, bliver du nødt til at tiltrække mange andre følgere, hvor du skal bringe dem med hen til din base. Hver karakters individuelle evner og karaktertræk, er med til at låse op for flere forskellige former for udstyr.

Dynamisk vejrsystem
I Fade to Silence er vejrsystemet utroligt vigtigt for din overlevelse, da en uforudset snestorm pludseligt kan markere enden for dig og dine følgere. Det dynamiske vejrsystem er med til at tilføje endnu et element til din overlevelsesoplevelse, i en kold og korrumperet verden. Overlevelse afhænger af hvor godt du aflæser de forskellige vejrmønstre, og om du tager de rigtige beslutninger baseret på dem.