Et terroristangreb har efterladt 23 døde, og det er blevet katalysatoren for skabelsen af The Union Act, der er et kontroversielt stykke lovgivning, som truer borgerrettighederne for befolkningen i Storbritannien.

The Occupation er et first-person efterforskningsspil, der finder sted i det nordvestlige England den 24. oktober 1987. Du spiller som er journalist i en detaljeret og system-drevet verden, hvor folk reagerer på dine handlinger og hvor tiden er din største fjende.

Du har fået til opgave at efterforske og udspørge folk, om hvad der egentligt skete under det skæbnesvangre angreb, der kostede så mange liv. De folk du udspørger kommer dog med forskellige udsagn, og du bliver nødt til at gøre brug af alle de redskaber, som du har til rådighed, for at komme til bunds i mysteriet.

Vælger du at tage den mest direkte rute, og risikere at blive opdaget, eller planlægger du din fremgang ned til den mindste detalje, imens den værdifulde tid løber ud? Begivenheder finder sted i real-time, og du bliver nødt til at tage beslutninger som er baseret på forskellige former for beviser.