Dyk ned i dybderne af en fremmed verden, der er fyldt med både naturlige vidundere og farer. Skab udstyr, styr ubåde og udforsk naturen ved forskellige koralrev, vulkaner og mere, alt imens du prøver på at overleve.

En dyb verden under vandet
Du er styrtet ned på en fremmed planet, der er dækket af oceaner, og du kan kun gå en vej, og det er nedad. Subnauticas oceaner varierer fra solbelyste koralrev til enorme, dybe dale, lava floder og selvlysende terræn under vandet. Håndter dine oxygen-reserver, imens du udforsker den store verden. Verdenen under havets overflade er fyldt til randen med liv, noget af det er behjælpeligt og andet er fjendtligt.

Saml, byg og overlev
Efter at du er styrtet ned på den fremmede planet i din kapsel, bliver du nødt til hurtigt at få adgang til drikkevand og mad, samtidig med, at du skal sørge for at bygge nye redskaber. Skab dykkerudstyr, lys, boligmoduler og andre værktøjer. Dyk længere ned i havet for at finde flere sjældne ressourcer, der lader dig skabe mere avanceret udstyr.

Skab din egen base
Byg baser på bunden af havet, vælg dens layout og hvilke komponenter den skal have og administrer dens sikkerhed, når trykket stiger.

Kom til bunds i mysteriet
Hvad skete der på planeten? Tegnene viser at der er noget der ikke er helt, som det skal være. Hvad fik dit skib til at styrte? Hvad inficerer havlivet? Hvem har bygget de mystiske strukturer, der er spredt rundt omkring på havbunden? Kan du komme levende væk fra planeten?