I LittleBig Planet 3 bliver Sackboy transporteret til en ny planet ved navn Bunkum, et kreativt paradis hvor fantastiske ideer driver gennem luften. Uden at vide det kommer Sackboy dog til at befri 3 mystiske skabninger, Titanerne, der ønsker at forvandle en af verdenens mest håbløse skabere ved navn Newton til et forfærdeligt monster.

For endnu engang at bringe balance til planeten,  får Sackboy brug for hjælp i form af Bunkums ældgamle helte Toggle, Oddsock og Swoop.

Nye karakterer
I spillet er der blevet implementeret 3 nye spilbare karakterer nemlig Toggle, OddSock og Swoop, der hver har deres egne evner, som de kan gøre brug af. Toggle har adgang til 2 forskellige former stor og lille. Toggle er i sin store form utrolig tung og stærk og er i denne tilstand i stand til at holde platforme nede og løfte tunge objekter. Lille Toggle er hurtig og kan nemt gå gennem smalle passager. Oddsock er en hurtig og agil karakter der kan hoppe fra væg til væg og Swoop er i stand til at flyve og glide gennem luften ved høje hastigheder, samtidig med at hun nemt kan løfte objekter op ved hjælp af hendes kløer.

Fire spiller online/offline multiplayer
Spil enten adventure mode, der udelukkende er designet ved at gøre brug af skaberværktøjer, eller download forskellige baner der er skabt af andre brugere og spil sammen med op til 4 venner i co-op eller online ved hjælp tilfældig matchmaking.

Kraftfulde, brugervenlige og nye skaberredskaber
Skabertilstanden er blevet helt omdesignet med kraftfulde nye værktøjer, der også gør det muligt for dig, at ændre på hvordan de 4 spilbare karakterer ser ud, og hvordan man spiller som dem, hvilket er med til at give fællesskabet endnu flere muligheder, samtidig med at det udvider mulighederne for at skabe forskellige baner. Takket være Touch-padden på Dualshock 4 controlleren, er det at skabe også blevet nemmere, samtidig med at den er med til at give dig en mere tilfredsstillende kreativ oplevelse.

Del mere
Ved at bygge ovenpå det allerede stærke Little Big Planet fællesskab, som er hjertet af spilserien, giver Little Big Planet 3 endnu flere muligheder til spillere, så de nemmere kan dele deres oplevelse. Gennem Share knappen på Dualshock 4 controlleren, kan spillere nu med det samme dele deres seneste bedrifter i spillet.