Days Gone foregår i den smukke, vulkansk-mærkede ørken i Pacific Northwest, og det er et open world action-adventure spil, hvor du spiller som Deacon St. John, en Drifter og dusørjæger, der hellere vil risikere sit liv på farten, end at sidde derhjemme i de "sikre" vildmarkslejre.

Spillet udspiller sig to år efter, at en global pandemi har dræbt næsten alle, men transformeret millioner til det, de overlevende kalder for Freakers, der er sjælløse, barbariske væsener, der er mere dyr end menneske, men meget i live og som udvikler sig hurtigt.

Der findes to typer af Freaks; Newts og Hordes. Newts, der var halvvoksne, da de bliv inficerede, er opportunistiske jægere, der foretrækker at 'hit and run' fra skyggerne. Derudover er der en Horde. Horder består af hundredevis af individuelle Freakers, og de æder, bevæger sig og angriber sammen, næsten som én. Nogle Horder strejfer rundt på hovedvejene om natten, mens andre har fundet et godt sted med masser af mad, hvilket får dem til at blive i samme lokation.

De evner, som Deacon har fået gennem sit liv som en lovløs biker, har givet han en lille fordel i denne uendelige kamp for at forblive i live. Men er det nok?

Open World
Ved at bruge kraften fra PlayStation 4 og Unreal Engine 4, byder Days Gone på en utroligt realistisk og detaljeret open-world oplevelse. Enormt og fjendtligt miljø kan udforsket fuldt ud på Deacons Drifter bike. Forladte køretøjer kan gennemrodes for brugbare genstande. Byer og bygninger kan udforskes og gennemsøges - men det er ikke ufarligt! Al belysning foregår i realtid - eye adaption teknologi skaber en ægte følelse af skræk, når du bevæger dig ind i mørke bygninger; dag og nat har indflydelse på oplevelsen; vejret påvirker fjendernes opførsel.

Brutal sandbox kamp
Days Gone byder på eksemplarisk sandt, free-form gameplay med frihed til at udforske og spille på din egen måde. Enhver udfordring kan gribes an og løses på et væld af forskellige måder. Mange forskellige genstande og våben kan fremstilles ved brug af genstande, du finder i marken, inklusiv brutale våben og fælder. Våben og evner, der kan brugertilpasses, tilbyder sand frihed til at vælge, hvordan spillet skal spilles.