Som Jacob Haugaard selv beretter om den spæde start på den musikalske karriere:

”Jeg er født i 1952, og har siden jeg var 12 år gammel, gjort alt for at blive berømt. Jeg var sådan set ligeglad med, hvad jeg blev berømt for, bare jeg blev berømt. Jeg startede meget primitivt med at skrive lort og bæ på min jakke. Senere da jeg opdagede, hvor frisindet man blev af øl, vandrede jeg nøgen rundt i Århus, mens jeg spillede tværfløjte. Denne, mildest talt aparte opførsel, gjorde at folk fik øje på mig, og jeg fik tilbudt en pladekontrakt fra en af min storebrors gamle skolekammerater.”

”På et par dage samlede jeg et band, der kunne spille, og så øvede vi døgnet rundt i 5 dage. Dette var i februar 1977. Pladeselskabet krævede, at vi skulle hedde noget internationalt, så vi endte med navnet Sofamania. Den første LP: ”Århus by Night” udkom i oktober 1977 – derfor 40 års jubilæum i år.”

Jubilæet markeres med 14 spritnye sange på ”Tidsangivelse”, der underholder medmusikalske genrer, der spænder fra tango og til rock og med tekster, som Jacob selv beskriver enkelt og ligetil: ”Jeg elsker at skrive sange. Mange af dem handler om emner, der optager mig. Asger Jorn, elektrisk lys, kirkeure, min mor, Theodora Thomsen aus Schleswig Holstein, kærlighed, design og mine jakkesæt.”

Trackliste:
01: Asger Jorn
02: Fri Fri Fri
03: Det' Da DEt
04: Theodora
05: Love
06: Ilse Ingeborg
07: Vrøvlesang
08: Plus Gange Plus
09: Mig og Mine Jakkesæt
10: Tidsangivelse
11: Alt Hvad Jeg Tror På
12: Mor
13: Design
14: Svanen