Sangeren og sangskriveren Sebastian udsendte i september 2017 albummet Sange Til Drømmescenariet. Det er hans 30. studiealbum siden albumdebut´en i 1971 med The Goddess.

Sange Til Drømmescenariet er en musikalsk og indholdsrig rejse i fantasien. Og det med mange lag! Et album, der både afsøger det enkle og det svære i livet. Hvornår er noget drøm og hvornår er det virkeligt? Et tema, der løber som en rød tråd igennem mange af Sebastians værker - helt tilbage til Den Store Flugt (1972) - gennembruddet - og Sebastians’ første dansksprogede album.
 
Sebastian har gennem tiderne altid formået at levere en drejebog til en film i folks fantasi – hans sange skaber billeder i hovedet på folk. Han har ofte understreget, at han jo ikke kan/vil bestemme hvad publikum får ud af sangene. Når de er udgivet, håber han, at de inspirerer til nogle gode oplevelser - og til historier i folks liv. Nærvær og samvær.
 
Der er både humor og alvor i teksterne med altid bevidst skiftende emner og musikalske opdagelser og finurligheder. Fra det helt minimale ukulele-arrangement i Baglæns Optimist til det storladne musikalske løft og blikket ud mod universets overraskende hemmeligheder på Planet Væk.
 
Sebastian har aldrig været bange for det folkelige. ”Jeg gider ikke være ´folkesanger´ uden et folk” har han ofte sagt og tilføjet, at han også ønsker at give folk noget de ikke troede de kunne få! Eller rent faktisk behøvede.
 
Han går aldrig af vejen for en familie/børnesang som på Ih Du Milde Maja eller den ret så skøre The Cliff - et bevidst “gammeldags” arrangement til de teenagere man alligevel ikke kan nå, så længe de kun glor ned på deres mobiler. Og det serveret med en vis eksperimenterende sarkasme – på både engelsk og dansk.
 
Albummet Sange Til Drømmescenariet er et værk, der vil meget og som bringer noget til bordet. Og det udfordrer. Præcist som Sebastian ønsker det.
 
Sangen Med Dig Hele Vejen er en hilsen til kæresten og den bedste ven - en fælles sang at varme sig ved på livets rejse. Også når rejsen bli´r hård og modgang venter. En skæbnesang, som håber på venskab og sammenhold i en verden under voldsomme forandringer.
 
Sangen er et blandt flere på albummet, der sender velovervejede små hilsner til andres og tidligere Sebastian værker. Tydeligt er her referencerne tilbage til klassikere som Du er ikke alene og Måske ku´vi.
 
Stadig relevant for fans og musikelskere. Og for Danmark. Måske mere end nogensinde.

Trackliste:
01: Drømmescenariet
02: Dans Mig Ud En Stjernenat
03: Planet Væk
04: Ih Du Milde Maja
05: Lennonsuppe
06: Med Dig  Hele Vejen
07: Sangen Om Barmhjertighed
08: Farvel Josephine
09: The Cliff
10: Baglæns Optimist
11: Vindens Glemte Sange
12: Paradis Ved Siden Af (Lossepladsen)

DVD'en indeholder en 53 minutter lang dokumentar om skabelsen af albummet.

Sange Til Drømmescenariet er 12 sange med tekst og musik af Sebastian. Indspillet med en håndfuld af de bedste og mest erfarende musikere – flere af dem har Sebastian haft et mangeårigt samarbejde med. Albummet er skabt i Soundscape studiet med Michael Friis og Sebastian som producere og med en af vore mest kompetente lydteknikere Louise Nipper ved knapperne. Hun har ligeledes stået for mix af albummet sammen med Sebastian.
 
Følgende musikere er på hovedparten af sangene:
 
Michael Friis - bas
Klaus Menzer - trommer og perc
Nils Henriksen - el guitar
Perry Stenbeck - guitar og div. strengeinstrumenter
Gustaf Ljungren - guitar og div. blæsere og strengeinstrumenter
Steen Rasmussen - keyboard
 
Derudover medvirker trompetisten Palle Mikkelborg på flere numre og som arrangør og dirigent af strygekvartet og harpe på Sangen Om Barmhjertighed
 
Tre hold kor sørger for backing:

Nanna Øland og Katrine Muff Enevoldsen
Misen Groth og Gry Harrit
Sara Grabow