The Umbrella Corporation og dens dødelige viruser er blevet tilintetgjort, men en ny og endnu farligere trussel har banet sig vej frem.

Flere år efter at have overlevet hændelserne i Raccoon City har Chris Redfield kæmpet mød svøben af bio-organiske våben i hele verden. Han er nu et medlem af Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA) og bliver sendt til Afrika for at underøge en biologisk agent, der forvandler befolkningen til forstyrrende skabninger. Chris slår sig sammen med den lokale BSAA agen Sheva Alomar, og de to samarbejder for at finde frem til sandheden bag de mystiske væsner.

Resident Evil 5 tager hovedkoncepterne fra det kritikerroste Resident Evil 4 på PlayStation 2 og sætter dem ind i en HD-ramme med fantastisk grafik og fremtoning, så du rigtig kan fordybe dig i omgivelserne. Scenisk variation får du i form af barakbyer, dystre sletter, underjordiske templer, skjulte laboratorier og meget mere med hver deres helt egen atmosfære og udfordringer - uanset om det er kæmpe horder af ondskabsfulde og aggressive Majini, dødsensfarlig muterede væsner eller hjernevridende gåder.

Handlingen kaster dig ind i flere forskellige scenarier, hvor du udforsker til fods, sprænger ting i luften for at overleve, skyder fjender på motorcykler fra en jeep eller undviger livsfarlige fælder ved hjælp af din PlayStation Move bevægelses-controller i en række hjertestoppende, interaktive filmsekvenser.