I Harry Potter og Fønixordenen står Harry Potter over for endnu et semester på Hogwarts. Han vender tilbage til sit femte år på skolen for heksekunster og trylleri for at opdage, at trolddomsmiljøet ikke vil erkende Lord Voldemorts tilbagekomst.

Samtidig har Ministeren for Magi, Cornelius Fudge, indsat en ny rektor på Hogwarts, for at eleverne ikke skal overbevises om Voldemorts genopvækkelse fra professor Dumbledore. Eleverne har som altid også fået en ny professor i Forsvar mod Mørkets Kræfter, og den nyligt ansatte og bestemte Professor Umbridge viser sig som endnu en forhindring for de unge troldmænd og troldkvinder.

I mellemtiden plages Harry af mareridt, dystre tanker og mærkelige syn af forfærdelige hændelser, der udfolder sige uden for Hogwarts mure. Harry, Hermione og Ron tvinges til at danne en hemmelig klub, Dumbledores Army, hvor de og andre elever går sammen for at lære hvordan man forsvarer sig mod mørkets kræfter. De har nemlig brug for al tænkelig hjælp i den uundgåelige og frygtindgydende kamp mod Han-Som-Ikke-Må-Benævnes!

Dokumentar:
Da Harry forvandler sig fra at være en rolig skoledreng, til en uselvisk og modig helt, gennemgår hele filmserien en forvandling. Følg med de fire instruktører og resten af holdet, der med stor omtanke og arbejde, fastholder den stigende intensitet i J.K. Rowlings litterære serie, samtidig med, at de guider skuespillerne rundt i det ekspanderende landskab i troldmandsverdenen. Følg de unge skuespillers udvikling, der leverer et enestående arbejde, på et sæt, der er i konstant forandring.