Harry Potter vender tilbage til Hogwarts til sit fjerde skoleår, hvor den storslåede intermagiske begivenhed, Turneringen i Magisk Trekamp, snart skal afholdes. Turnering er så farlig, at eleverne skal være mindst 17 år for at melde sig til, og vinderen modtager uendelig ære og hæder for sin ihærdighed, intelligens og styrke. Harry kan ikke deltage i turneringen, og har faktisk slet ikke lyst, men på aftenen hvor de tre deltagere afsløres, venter der sig en stor overraskelse for den blot 14-årige troldmand. 

Mens Turneringen i Magisk Trekamp runger som den vigtigste hændelse gennem gangene på troldmandsskolen, stilles Harry over for de hidtil mest krævende udfordringer i sin unge troldmandskarriere. Harry må overleve et opgør med en morderisk drage, bidske havvæsener og en ildevarslende labyrint, mens hans venskab med Ron lider, kærligheden på skolen blomstrer, og dystre, onde kræfter lurer i Hogwarts' mørke kroge...

Dokumentar:
I denne dokumentar får du lov til at møde de talentfulde komponister, lydeksperter og mange andre, der gjorde Harry Potter-filmene til en fortryllelse for ørerne samt øjnene. Disse kunstnere formåede at tage seerne med på en musikalsk følelsesmæssig rejse, sammen med karaktererne på skærmen, og giver dig i denne dokumentar muligheden for et eksklusivt kig bag kulisserne.