Rather Ripped er det 14. album fra det eksperimenterende amerikanske rockband Sonic Youth. Albummet blev udgivet 13. juni 2006 gennem Geffen Records.

Det er bandets første album efter at medlemmet Jim O'Rourke forlod bandet. Ulig forgængerne er albummet produceret af John Angello og optaget i Sear Sound Studios i New York. Det er det samme studie, som bandets album, Experimental Jet Set, Trash and No Star(1994), blev optaget. 

Rather Ripped bliver set som et af bandets mest tilgængelige med masser af ørehængere, der håndterer melankolske emner som utroskab og seksuel frustration.

Efter at albummet blev udgivet kom det op på en 71. plads på Billboard 200-hitlisten og en 64. plads på UK Albums-hitlisten. Albummets eneste single, "Incinerate", blev udgivet i 2006 med en tilhørende musikvideo, der blev instrueret af den franske instruktør og forfatter Claire Denis. 

Rather Ripped modtog yderst positive anmeldelser og journalister roste især den vokale indsats fra sanger og bassist Kim Gordon og albummets mere enkle og rene melodier. 

Trackliste:
01: Reena
02: Incinerate
03: Do You Believe In Rapture
04: Sleepin Around
05: What A Waste
06: Jams Run Free
07: Rats
08: Turquoise Boy
09: Lights Out
10: Neutral
11: Pink Steam
12: Or
13: Helen Lundberg