The Dark Side Of The Moon blev navnet på den ottende studieudgivelse fra den progressive rockgruppe Pink Floyd, udgivet i 1973.

The Dark Side Of The Moon er opbygget om idéer og eksperimentering, som gruppen har gjort sig igennem de tidligere år af liveshows og albumudgivelser. Den udforsker et generelt tema af konflikt, grådighed, tiden, der går, samt mentale hindringer, som inspireret af det tidligere bandmedlem Syd Barrett, der måtte forlade bandet efter et mentalt sammenbrud.

Bandet brugte nogle særlige metoder til at indspille dette nye album, såsom multitrack indspildning og tape loops. Albummet er spækket med nye idéer, hvor bandet stadig holder fast i deres kendetegnende stil, dog med et særpræget twist.

Ved udgivelsen fik albummet med det samme succes. Albummet toppede straks Billboard Top LPs & Tapes chart i en hel uge og forblev i denne chart i 741 uger, helt fra 1973 til 1988. Med omtrent 43 millioner solgte kopier er dette album en af Pink Floyds største succeser til dato, samt et af de bedst-sælgende albummer i verden.

Albummet er endnu især populært blandt fans og anmeldere og anses som et af tidernes bedste albummer.

Trackliste:
A1: Speak To Me
A2: Breathe (In The Air)
A3: On The Run
A4: Time
A5: The Great Gig In The Sky
B1: Money
B2: Us And Them
B3: Any Colour You Like
B4: Brain Damage
B5: Eclipse