Denne opfølger til det populære Bravely Second byder både nye og tilbagevendende fans på et omfattende rollespilseventyr, spækket med strategiske kampe, uforglemmelige figurer og meget mere.


Spillets story tager sin begyndelse, da den onde Kaiser Oblivion bortfører heltinden Agnès Oblige. Bodyguarden Yew Geneolgia begiver sig afsted for at redde hende fra kejserens uindtagelige fæstning Skyhold, der svæver højt over landet Eternia.

Undervejs må Yew slå sig sammen med Magnolia Arch og andre nye ansigter, samt et par velkendte helte som Edea Lee og Tiz Arrior, for at overkomme ildevarslende grotter og bekæmpe frygtindgydende fjender.


Det innovative taktiske kampsystem i Bravely Default har fået endnu flere strategiske lag. Spillere må som tidligere balancere mellem risiko og belønning i de turbaserede kampe: figurerne kan foretage flere træk i en runde, men det betyder også, at de så ikke kan bevæge sig i de efterfølgende runder.

En ny funktion i spillet lader spilleren sætte sine evner og nerver på den ultimative prøve ved efter at have vundet en kamp i et træk, da kan modige krigere straks påbegynde en ny, sværere kamp med chancen for endnu større gevinst. At kæde kampene sammen sådan er en hurtig måde at opgradere figurer og jobs på, men et nederlag betyder at miste alt, der eventuelt er optjent undervejs i kampene. Så det gælder om at være god til at vurdere situationen.

For at klare sig godt i kampene skal man gøre brug af 30 slags jobs til at udstyre sine figurer med de nødvendige færdigheder til at overleve. Efterhånden som figurerne får joberfaring gennem kampene, lærer de nye færdigheder og evner, som giver spilleren helt nye taktiske muligheder. Fx svækker den nye Patissier fjenderne med lækre desserter, mens Catmancer anvender sin dybe forståelse af katte til at forbedre holdets evner og finde brugbare genstande.