Da votanerne kom til vores planet som flygtninge, efter at deres eget solsystem blev ødelagt, blev det af nogle opfattet som en invasion; krigen rasede verden over uden en endelig sejr i sigte. Under krigen blev votanernes terraforming-teknologi aktiveret ved et uheld, hvilket ændrede Jorden for evigt. Efter lang tid sluttede mennesker og votanere fred, da begge sider ønskede at overleve, og menneskene lærte at leve side om side med de votanske immigranter.


Ruinerne af de store Arks – de rumskibe, som votanerne rejste fra deres solsystem i – er nu i kredsløb om Jorden som et resultat af krigen. Når vragrester af disse Arks styrter ned på Jorden, kaldes begivenheden et Arkfall, og her er der værdifuld teknologi at finde – det er her, du kommer ind i billedet.


Du er en Ark Hunter ansat hos Von Bach Corporation til at indsamle den værdifulde Arktech, som kan reparere vores ødelagte planet, og det er op til dig at sikre den for både menneskehedens og votanernes skyld. Men du er ikke alene; sammen med tusinder af andre Ark Hunters, som enten kan hjælpe dig eller forhindre din jagt på Arktech, vil du møde utallige mutantvæsener, der er endt på Jorden efter de mange Arkfalls ... og de er ikke venligtsindede. 

Bevæbn dig selv med fremtidens ildkraft i en verden, der er revet i stykket af en serie af ødelæggende krige mellem mennesker og aliens.

Spil spillet og se derefter Syfy dramaet for at se, hvordan dine sejrer påvirker TV-showet og omvendt.

Tag kampen op med utallige spillere via PlayStation Network, når du søger din lykke i store Arkfall kampe om værdifuld alien teknologi.