Rosamunde Pilchers romaner handler om stærke kvinder, som oplever glæder og sorger og kommer styrket ud af deres prøvelser. De er rørende og gribende, uden at følelserne bliver forfladigede. Det gælder også for Vejen Hjem - historien om en ung kvinde, hvis liv pludseligt og uigenkaldelig ændres, da der udbryder krig.

Den unge Emily Mortimer ("Match Point") leverer en præstation med en utrolig dybde i den krævende rolle som Judith, hvis mor og lillesøster tager af sted for at besøge hendes far i Singapore. På kostskolen bliver hun gode venner med Loveday Carey-Lewis og gør hende følgeskab til hendes families gods i Cornwall.
Familien byder Judith velkommen med åbne arme og hjerter. Kort efter forelsker hun sig i deres søn Edward. Livet er idyllisk. Men da anden verdenskrig bryder ud, rystes den harmoniske familie i sin grundvold, og de indbyrdes forhold sættes på en hård prøve.

Peter O'Toole ("Lawrence of Arabia", "The Last Emperor", "Troy") gør det glimrende som familiens overhoved, mens Joanna Lumley, Penelope Keith, David McCallum, Carol Drinkwater og Susan Hampshire som sædvanlig leverer flotte præstationer. Filmkendere vil frydes over også at finde Paul Bettany ("A Beautful Mind", "The Da Vinci Code") og Keira Knightley ("Pirates Of The Carribean") på rollelisten.

Instruktør Giles Fosters fine sans for detaljer og følelser kaster glans over denne skildring af den positive side af menneskelige relationer og den konstante søgen efter lykke - Vejen Hjem er et fuldendt og yderst veludført drama for både gamle og nye fans af Pilcher.