Filmen kan ses både med dansk tale, eller med Jesper Christensen som dansk fortæller.

Katholt er en lille Smålandsk gård. Her bor Emil sammen med sin mor, sin far og sin lillesøster Ida. De har også en ung pige i huset, som hedder Lina og en karl, som hedder Alfred. På gården er der også et brændeskur, og som alle, der har hørt historierne om Emil ved, så er det et sted han besøger ofte.

Cirka som det ser ud på Katholdt, kan det have set ud på de små gårde i Småland for over hundrede år siden, da Astrids far var barn. Han fortalte tit om sin barndom til Astrid og hendes søskende og det er disse fortællinger, der har inspireret Astrid Lindgren hendes historier om Emil. Historierne er blandt andet blevet til tre film, instrueret af Olle Hellbom. Det er disse tre fantastiske filmfortællinger du finder i denne dvd-boks. God fornøjelse!

Emil Fra Lønneberg (EMIL I LÖNNEBERGA):
Emil vil det så godt - og alligevel går det altid galt. Når han hører sin far skrige: "EEEEMIIIIL", så det kan høres over hele kattholt, så ved Emil, at der kun findes et sikkert sted her på jorden.

Skuret. Der kan han sidde og snitte på sin 104. træfigur til faren er drevet over... Men det varer ikke længe. For snart hænger Emils lillesøster Ida oppe i flagstangen - og Emil er igen på vej tilbage i skuret...

Nye Løjer Med Emil Fra Lønneberg (NYA HYSS AV EMIL I LÖNNEBERGA):
EEEMIIIIL, skriger far Anton. Så ved hele Lønneberg, hvem det gælder - og at Emil er på vej over i skuret. Hele Lønneberg er bekymrede for, hvad der dog skal blive af den skarnsknægt.

Men da Emils bedste ven - karlen Alfred - bliver alvorligt syg, er det Emil, der spænder hesten for slæden og i voldsom snestorm kører ham til lægen. For en gangs skyld er far Anton stolt af sin dygtige dreng. Lige indtil...

Emil Og Grissebassen (EMIL OCH GRISEKNOEN):
Emil laver flere gale streger end der i dage i året, siger hans mor. Men han får nu også tid til andre ting. På auktionen i Backorva sker der flere mærkelige ting for Emil. Men det mest mærkelige sker, da Emil redder en lille nyfødt gris.

Emil får lov til at beholde grisen. Han passer godt på den. Men ikke nok med det, han lærer den at sidde pænt, at hoppe højt og mange andre kunster. Og hvem havde dog troet, at en lille smålandsgris kunne lære sådan noget!