The Wall - et af verdens mest hyldede konceptalbummer gennem tiderne!

Da Roger Waters i midten af 1977 åbenbarede sin fremtidige vision for bandet – løst skitseret på baggrund af hans nylige oplevelse med at spytte en lidt for ivrig fan i hovedet – var bandet med på idéen om at fjerne sig fra forgrunden og lade musikken tale på dens egne præmisser.

Deres næste projekt skulle være en rock opera om musikeren Pink (som mange mener er løst baseret på både Syd Barrett & Roger Waters selv) og dennes tiltagende distancering fra sig selv som musiker og den snigende sindssyge og storhedsvanviddet der følger efter.

Resultatet var et kompromisløst album som blander traditionel rock, discobeats, og folkelige sange i et særdeles godt forløst mix, centreret omkring den faderløse rocksanger Pink (Mother og Empty Spaces) der efterhånden lukker sig inde i sig selv (Goodbye Cruel World og Comfortably Numb) for til sidst at ende som en fascistoid karakter (In The Flesh og Run Like Hell), men som til slut nedbryder muren han har bygget op omkring sig selv (The Trial og Outside The Wall).

Pladen betragtes retteligt som et af musikhistoriens absolut største mesterværker, hvilket er fuldt fortjent set med nutidens optik, og pladens svimlende salg på mere end 35 millioner eksemplarer er kun slået af ’The Dark Side Of The Moon’ skiven.

Albummet er produceret af Bob Ezrin, Roger Waters & David Gilmour og byder bl.a. på Pink Floyd’s første reelle hitsingle ’Another Brick In The Wall Pt. 2’, og den smukke & inciterende ’Comfortably Numb’ – alt er remasteret af James Guthrie i 2011, ganske som de andre sæt.

Trackliste:
CD 1:
01: In the Flesh?
02: The Thin Ice
03: Another Brick in the Wall Part 1
04: The Happiest Days of Our Lives
05: Another Brick in the Wall Part 2
06: Mother
07: Goodbye Blue Sky
08: Empty Spaces
09: Youg Lust
10: One of My Turns
11: Don't Leave Me Now
12: Another Brick in the Wall Part 3
13: Goodbye Cruel World

CD 2:
01: Hey You
02: Is There Anybody out There
03: Nobody Home
04: Vera
05: Bring the Boys Back Home
06: Comfortable Numb
07: The Show Must Go on
08: In the Flesh
09: Run Like Hell
10: Waiting for the Worms
11: Stop
12: The Trial
13: Outside the Wall