Peter Haber havde stor succes i den første af de nye BECK-film, skrevet over personer fra Sjöwall & Wahlöös succesromaner. Denne thriller serie, nyproduceret og nyskrevet, handler om Beck og hans kolleger ved rigskriminalpolitiet i Stockholm.

Episoder:
05: Pensionat Pärlan
- Inspector Beck og hans team blive involveret i en storstilet smugling af cæsium 133. En bande fra øst bruger flygtninge, der med et løfte om at bo i Sverige og med fare for deres eget liv indtager det farlige, eksplosive kemiske stof.

06: Monstret
En bombetrussel bliver anmeldt til en politistation i Stockholm. Politiet bombehold sprænger den dokumentmappe i stykker, der siges at indeholde sprængstof og det ligner falsk alarm - indtil en baby bliver fundet inde i mappen. Snart bliver e-mails sendt ud til alle aviser om den grimme situation politiet havde forsøgt at hemmeligholde. Vil politiet nogensinde overvinde dette "Monster"?

07: The Money Man
En homoseksuel politibetjents dobbelt liv finansieres af Becks ærkefjende, Gavling. Manden der bestemmer i Stockholms underverden. Til gengæld forsyner betjenten Gavling med hemmelige oplysninger fra politiets arkiver.

08: Spår I Mörker
- En seriemorder, der hugger hovedet af folk er løs i Stockholms metro. Martin Beck og hans kolleger forsøger at fange morderen, mens panikken spreder sig i byen.