Den klassiske mini-tv-serie med Peter Strauss, Nick Nolte, Susan Blakely og Edward Asner i hovedrollerne.

Bog 1 - Kapitel 1-4

To viljestærke brødre kæmper om deres forældres opmærksomhed og begynder efter anden verdenskrig en odysse, som fører den ene til stor rigdom og magt og den anden til randen af selvdestruktion. Rudy (Peter Strauss) og Tom (Nick Nolte) Jordache, som er sønner af immigranter, kæmper begge for at få opmærksomhed fra deres bitre og desillusionerede forældre (Edward Asner og Dorothy McGuire). Rudy er foretagsom og ambitiøs, mens Tom er urørlig og uafhængig og ofte gør brug af ondsindede drengestreger for at få opmærksomhed. Rudys barndomskæreste, Julie Prescott (Susan Blakely) forsøger at overtale ham til at flytte fra deres lille hjemby, og da Rudy afslår, falder hun for byens rige playboy, Teddy Boylan (Robert Reed). Tom er i hemmelighed vidne til deres affære og starter en ildebrand i håbet om at tiltrække Rudy til stedet. Men Toms plan går i vasken, og hans far og resten af familien smider ham ud af byen.

Bog 1 - Kapitel 5-8

Tom bliver gift med Teresa, får en søn, indleder en lovende karriere som bokser og oplever for første gang lykke og tryghed. Men de mennesker, han er nødt til at omgås af hensyn til sin karriere, får ham hurtigt til at miste kontrollen med sit liv. I mellemtiden har Rudy bestået sin eksamen og har fået en topstilling i en butik, der ejes af Duncan Calderwood. På en forretningsrejse til New York møder Rudy Julie og finder ud af, at hendes ægteskab med Willie er ved at falde fra hinanden på grund af hans arbejde. Toms og Rudys veje krydses under en af Toms boksekampe. Begge har svært ved at håndtere deres møde, og Tom forveksler Rudys tilbud om hjælp med uvelkommen velgørenhed. Teresa er irriteret over sin mands stædighed og forlader ham sammen med deres søn.

Bog 1 - Kapitel 9-12

Rudy Jordache og Julie Prescott bliver endelig gift på trods af stærk modstand fra hans mor, Mary. Deres ægteskab trues, da Rudys politiske karriere og tabet af deres baby får Julie til at kigge dybt i flasken. I mellemtiden har Tom fået arbejde på et handelsskib i Europa og indleder et venskab med en farvet sømand, Roy Dwyer (Herbert Jefferson Jr). De bliver nære venner og drømmer om en dag at eje deres eget skib. Tom higer efter stabilitet, men dette trues af en sadistisk styrmand, Falconetti (William Smith). Falconettis had til Tom og Roy vokser i takt med styrken af deres venskab. Falconettis endeløse hakkeri får Tom til at miste besindelsen, og han konfronterer Falconetti i et eksplosivt og voldeligt opgør, som resulterer i, at Tom bliver sat fra borde i New York og endnu en gang må bygge sit liv op fra grunden.