Intet i Australiens historie, hverken før eller siden, kan måle sig med dramatikken og tragedierne omkring landets deltagelse i første verdenskrig mellem 1914 og 1918. I løbet af de fire turbulente år drog de modigste og klogeste unge mænd velvilligt i krig på den anden side af verden under navnet ANZAC - Australien and New Sealand Army Corps.

Efter blodsudgydelserne ved Gallipoli blev de sendt ud blandt millioner af soldater ved vestfronten. Der udviklede de sig stik imod alle odds og på trods af alles forventninger til en uforlignelig militærstyrke. Men Europas mægtige hær styrtede i grus omkring dem, lykkedes det på forunderlig vis denne lille gruppe frivillige civile at holde stand og få en afgørende betydning for udfaldet af den rædselsfulde krig. De havde forandret det europæiske landkort og var blevet legendariske, men til en rystende høj pris for dem selv og deres unge hjemland. Deres kraftigt reducerede antal kombineret med en altoverskyggende krigstræthed resulterede i, at deres historie aldrig blev fortalt. Ikke før Ærens Vej.

Intet tv-drama i Australiens historie har præsteret en storhed og en indlevelse, der kan hamle op med denne unikke oplevelse.