1945. De allierede styrker trænger ind i Nazi-Tyskland. Ud over en slagen befolkning og sønderbombede byer finder de også interneringslejre, arbejdslejre og dødslejre.

Disse koncentrationslejre lignede mest af alt helvede på jorden. Jøder, romaer og krigsfanger blev gennet sammen af tyskerne Det var det mest forfærdelige udtryk for nazisternes tankegang.

Efter de allierede styrkers sejr fik resten af verden øjnene op for den frygtelige skæbne, der ramte jøder og andre befolkningsgrupper Fotografier og film viste koncentrationslejrenes rædsler.

I denne dokumentarfilm kan du se originale filmklip fra lejrene og dokumentation i form af fotografier og illustrationer. Der er gribende historier fra de overlevende fra lejrene og fra den kameramand, der filmede befrielsen af Auschwitz.

Selv den dag i dag er der mennesker, der fornægter lejrenes eksistens og det, der fandt sted under anden verdenskrig. De 3,5 timers dokumentarfilm på denne dvd består af følgende fire dele:

- Auschwitz
- Bergen-Belsen
- Neuengamme
- Theresienstadt

ADVARSEL: Denne dvd-dokumentar viser den frygtelige virkelighed. Optagelserne fra koncentrationslejrene kan være meget chokerende.